U en uw gezin

(ziektekosten, gezinsongevallen, aansprakelijkheid en rechtsbijstand)

Biedt uw zorgverzekering dekking voor de kosten die u binnenkort moet maken? Wees tijdig met het overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje wordt er altijd gezegd. Wanneer u iets overkomt, een aanrijding of een ongeluk op de fiets, wat niet te hopen is natuurlijk, waarbij u blijvende letselschade oploopt, kan een beroep worden gedaan op de ongevallenverzekering. Zo’n verzekering keert meestal een vast bedrag uit wanneer u dit overkomt.

Uw zoon of dochter van 4 jaar die net fietsen heeft geleerd, waarbij bij het leermoment een geparkeerde auto van de buurman door uw kind wordt beschadigd. U, als ouder zijnde, wordt aansprakelijk gesteld voor de schade aan de auto. Dit is een verzekeringskwestie waarbij de benadeelde vergoed zal moeten worden door uw aansprakelijkheidsverzekeraar. Kinderen zijn onvoorspelbaar; u als ouder bent risicoaansprakelijk over uw kind!

Wanneer u in een geschil dreigt te geraken met uw werkgever of wanneer u iets te vorderen heeft van een persoon of een instantie, kunt u bijna altijd een beroep doen op uw rechtsbijstand, wanneer u de juiste rechtsbijstandverzekering heeft lopen.